fredag 25 februari 2011

Morgondagens middagstips!


Ta 2 ½ dl mjöl och blanda med 75-100g smör (går även med margarin här mamma). Ha i 3/4 dl kesella kvarg och jobba ihop det till en deg. Kom ihåg att kladda är inte farligt när man lagar mat eller bakar. Ju kladdigare desto godare så ner med händerna!


Tryck ut degen i en smord pajform och nagga den med gaffel (ovan ser ni exakt vinkel på gaffeln, jag kan inte nog understryka hur viktigt det är!). Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
Sätt på ugnen så länge på 200 grader.


Stek köttfärs och blanda med saker du har hemma i kylen, exempelvis paprika, champinjoner, lök eller annat du gillar. Jag hade också i salt, peppar, vitpeppar, soja (ganska mycket), lite kvarg som var kvar, lite matlagningsgrädde och lite tomatpuré. Här finns inget recept utan man har i sånt man gillar och smakar av tills man är nöjd.

Förgrädda pajskalet i 10 minuter och häll sen i köttfärsblandningen. Efter det kommer det kritiska momentet mina damer och herrar... blanda 2 ägg, 1 dl riven ost och ½-1 dl grädde. Häll i (massa) peppar och häll sedan blandningen över pajen.

Nu är det bara att grädda den i ugnen i ca 20 minuter innan det är dags att avnjuta och högt och tydligt säga MMMMMMM!



Så detta är morgondagens middagstips. Gör, ät, njut och skriv ett MmmmMmmmMMM i kommentarsfältet. Den första som gör det är bäst!

/e

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar