fredag 11 februari 2011

Grannens hund!

På tal om syskon... en som jag känner, vi kan kalla henne Pemelie, har en lillebror vi kan kalla Pbasse. När de var små och hon hade kompisar hemma ville hennes bror alltid vara med, något hon kanske inte tyckte var superkul jämt. De gånger deras mor bad snällt och Pemelie inte kunde säga nej fick han vara med och leka... fast kanske inte som ni tror. Hon kom nämligen på en egen lek.

Hon frågade honom exalterat om han ville vara med och leka grannens hund. Han, som redan var själaglad över att få vara med, hakade på direkt och gjorde som sin storasyster sa. Han ställde sig i ett annat rum och lekte hund... för sig själv. Efter ett tag knackade han på hos sin storasyster och frågade om de inte skulle gå ut och gå med honom snart. Hon svarade då att han var ju grannens hund, så det fick grannen helt enkelt göra. Sen fick han gå tillbaka till "grannens" rum och fortsätta leka hund i sin ensamhet.

Ni kanske tycker att detta lät som en elak storasyster... jag tycker nog att det lät som en smart, uppfinningsrik storasyster. Tänk att komma på den lösningen när man endast är 6-7 år.
Ja ni, smart eller elak.. de är i alla fall vänner nu syskonen.

/e

1 kommentar:

  1. HEJ, smart och snäll ändå är du ju. Stackars min lillebror fick inte ens vara någon annans hund. Han ficka bara inte vara med :-P, fast vi är ju också vänner nu!

    Kram

    SvaraRadera