torsdag 6 januari 2011

Lime och chokladcheesecake!

Här kommer receptet på en underbart god lime och chokladcheesecake som jag har pimpat till litegrann! Jag ger er receptet, inte som jag gjorde igår, utan som jag kommer göra den nästa gång för ännu lite bättre resultat.

Ett halvt paket digistive (kanske ett par till)
100 gram smör
300 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
4 lime
1 chokladkaka

Blanda ett halvt paket digistivekex med 100 gram smält smör (viktigt att det är just smör och inte margarin säger min mamma!). Tryck ner det i botten på en smord form med avtagbara kanter. Förgrädda sen i ugn 10 min på 150 grader.

Blanda 300 gram philadelphiaost, 2 dl vanlig creme fraiche, 1 dl socker, 2 msk majsstärkelse, 1 tsk vaniljsocker i en bunke. Riv skal av två lime och häll, samt kläm ut saften ur dem och blanda ihop med smeten. Häll ut hälften av detta på den kylda digistivebottnen.

Riv en chokladkaka med smak av eget val (jag skulle välja mörk choklad för den smakar mest tror jag) och strö sedan över smeten. Häll sedan på resten av smeten över. Det blir då en fin kant med choklad i mitten. Låt stå i ugn i 40 minuter på 150 grader.

Ta ut och kyl ner innan du äter av den. Garbera med skivor av lime (Här har Tilde 2½ år hjälpt mig och gjort så fint!).
Ät och njuuut!



Tips: Den smakar ännu bättre dagen efter!
/e

2 kommentarer:

  1. Men guuuud va gott! (du vet själv hur det ska läsas på Körsvadialekt!) Själv ska jag försöka mig på en chokladmoussetårta till 30-åringen här hemma imorrn, håll tummarna! Puss & kram på er

    SvaraRadera
  2. Karro jag vet exakt hur det ska läsas och vem jag ska låta som! :)

    SvaraRadera