torsdag 20 december 2012

5 stycken observationer...

... vad det gäller såpoperor...

1. Ingen i världen har någonsin älskar som paren i såpornas värld! De älskar varandra på ett utomjordiskt sätt och avgudar varandras varje andetag... tills det tar slut och de blir kära i någon annan... som de sen älskar mer än någon någonsin älskat någon annan... ja ni förstår.

2. De fejkar ofta graviditeter för sina partners! Hur går detta till rent praktiskt? Borde inte ens partner någon gång på 9 månader vilja se eller känna på magen?! Borde inte denne vilja vara med på förlossningen? Undrar den inte hur det kom sig att mamman haft mage (oftast hittar de också en fejkgravidmage alla såpadrottningar vilket bara det är förbryllande. Mitt första problem om jag skulle fejka en graviditet skulle ju vara var i allsin dar jag skulle få tag på en sån!) och sen på något mystiskt sätt fått barn utan en förlossning... eller glömde hon ringa pappan kanske? Fasen, det var någon jag skulle kontakta men jag minns tamejtusan inte vem... kanske han tror att hon tänkte. Hur som helst mycket märkligt.

3. Alltid, och jag menar verkligen ALLTID när de har stoooora hemligheter, ni vet såna hemligheter som kan förstöra allt om de kommer ut, så pratar de om dem utomhus! Och alltid då, verkligen alltid, står någon och lurar i buskarna och hör allt! Lektion ett i hemlighetsmakeri: om du inte vill att någon ska få veta något, prata inte om det ute!!

4. De pratar alltid för sig själva. Ibland har de långa monologer, ibland för de en (ganska ensidig) diskussion med sig själva och ofta smider de hemska planer högt för sig själva. I det verkliga livet är det oftast sådant som får en inspärrad skulle jag tippa...

5. Någon stoppar alltid bröllopet! Har ni tänkt på det? Det byggs upp spänning under lång tid och alla är så lyckliga. Borden dukas och klänningen testas och tårar rinner för hur vackert allt är... MEN... i sista sekunden rycks dörren upp och någon skriker "stop that wedding!" Sen kommer denne med någon information som gör att bröllopet självklart inte kan fortsätta.

En extra bonusobservation: barn i serien är typ 5 och 7 år gamla i hundra år... för att en dag helt plötsligt bli 17 och med i serien på ett helt nytt sett. Mammorna och papporna har dock inte åldrats ett dugg under dessa år! Inte heller handlingen runt omkring. Lite förbryllande kan man tycka...

En extra bonusobservation till: det är aldrig pappan som är pappan! Det visar sig alltid att någon helt annan egentligen är pappan och mamman med andra ord varit ute på svängom så att säga men inte berättat något på 3 år, 10 år, 22 år eller 40 år beroende på hur mycket idétorka författarna har.

Där har ni det. Observationer från en självutnämnd såpaexpert! Håll till godo!




"Stop that wedding!!"

/iPhonemelie

2 kommentarer:

  1. Ha ha! Nu vill jag ha nästa lista: din topp-fem-lista såpoperor all time! Jag har också fem observationer i ett helt annat ämne men de lämpar sig nog bättre i ett sms.

    SvaraRadera