måndag 17 december 2012

Ät en chokladboll!

Förstår ni som upprör er över pepparkakor, tecknade fiilmsekvenser, skattepengar, ordval för sötsaker, moskéer och böneutrop att denna vecka sköts 20 barn kallblodigt till döds i USA, i Afrika dör mer än 4500 människor varje dag "bara" av sviterna av smutsigt vatten! Världen över lider människor fruktansvärt av så många olika anledningar men här lider vi för att vi inte får använda ordet negerboll! Börja aldrig ens den diskussionen med mig om ni söker sympatier för vart vårt land är på väg där ni sitter framför tv:n i ett varmt hus, surfar på datorn och pratar i telefon samtidigt som ni mumsar på julskinka. Skapa er riktiga problem att irritera er på än var vi har avslutningar eller om människor bär slöja eller inte i skolor eller på arbetsplatser.

Jag blir så trött på den här mediastormen över hela den här diskussionen! Vill vi vara ett land som sträcker ut en hjälpande hand eller har vi fulla händerna med teknikprylar, kläder, godis och dylikt? Jag tror att de flesta i Sverige som startar diskussionen vart vårt land är på väg och att det kostar oss för mycket pengar, är inte de som vänder på varje slant men ändå inte får det att gå ihop.

Sluta tjata om ordet negerboll! Sluta använd det bara! Hur stor betydelse har det i ditt liv egentligen? Fundera över det och kommer du fram till att det har stor betydelse kanske du bör ta dig en riktig funderare över det!

Sluta fokusera på allt det negativa och öppna ögonen för vilket vackert samhälle vi lever i, där så många olika människor och kulturer samsas och tar del av varandra. Lär av varandra och njut av det bra vi kan dela med oss till varandra. Sträck ut en hjälpande hand när du kan och bjussa på ett leende, det gör inte ont! Öppna ögonen, sinnena och hjärtat för varandra och för Guds skull: ät en CHOKLADBOLL så kanske du blir glad!


/iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar