söndag 10 oktober 2010

Bagare Bengtsson...

När jag sist var på pysselkväll fick jag smaka en otroligt god efterrätt. Det var en chokladpaj med päron som dessutom smakade mint. Otroligt god var den. En av top 5 någonsin!

Idag skulle vi då ha främmande och eftersom jag inte är den som är den tänkte jag briljera med mina bakkunskaper och bjuda på just denna goda eftrrätt. Jag sökte på nätet efter ett recept och började baka. Det var olika moment och jag njöt i fulla drag för bakning mina vänner, det är något jag gillar. Dessutom såg den ut att bli precis så god som jag mindes att den var.

Gärsterna kom lite tidigt så jag stoppade in den färdiga kakan i ugnen precis efter att de hunnit imponeras av hur god den såg ut. Sen väntade vi med spänd förväntan de 25 minuterna kakan skulle vara i ugnen. Efter 20 minuter visade det sig att den blivit lite bränd uppepå, men det fixade vi lätt med lite folie och så fick den stå ett tag till längst ner.

Bordet dukades, kaffe hälldes upp och sen tog sambo ut kakan. Den blev precis så fin som Therese kaka. Exakt in till sista päronet. Hur den smakade? Ja, det får ni nog allt fråga dammråttorna om...





Dagens lärdom... håll i hårt!
Den djupfrysta smulpajen var god i alla fall.

/e

3 kommentarer:

  1. Den luktade jättegott oxå ;)
    Smulpajen var kanongod!
    Tack för idag!

    SvaraRadera
  2. Näää, fy fan va tarvligt. Men det låter defenitivt som en kaka i min smak! Receptet får gärna skickas till min mail, om tid finnes!

    SvaraRadera