måndag 23 maj 2011

Ernst 2011!

Ni kan inte för en sekund tro hur bra årets Ernsttävling gick! Allt klaffade, inget gick sönder eller blev fel och alla verkade ha roligt hela tiden. Jag och Annika njöt till fullo av dagen och som vanligt när vi fick en liten paus började planeringen av nästa år. För så länge det finns intresse att delta kommer vi att köra, vi tycker det är såå roligt!

Och i år blev jag nästan gråtmild av vilket intresse och engagemang det var! Alla lag hade innan fått välja var sin film att spela in en eller flera scener ifrån. Deras filmer finns nu att titta på på youtube men tyvärr har det varit svårt för vissa filmer har tagits bort och på vissa har ljudet försvunnit, förmodligen på grund av upphovsrättslagen kanske? Men om ni vill se dem finns de på Sambos blogg så tryck HÄR! Vill någon av lagmedlemmarna ha kopior så kontakta mig för de finns på min dator i alla fall.

Till det bruna laget gör jag en liten uppmaning att lägga upp er film på youtube eftersom den inte finns i min dator. Den var fantastiskt rolig och måste få ses och njutas av fler!


Det det Blåa laget valde Robin Hood och gjorde sin egen tolkning av det hela. Det blev en hysteriskt rolig film och en smart tvist på slutet! Jag skrattar för mig själv när jag skriver det här till och med!Jag tycker mig kunna se några riktiga talanger till skådespelare i filmen också! Robin Hoods presentation i början tycker jag är hysteriskt rolig!


Vita laget valde att gestalta Shrek och förutom deras underbara utklädnad imponerades vi domare av två saker; för det första av dansen som var underbar och för det andra av att detta lag gick till Oscarssons radio och tv och där sa repliken "Jag har ätit pannkaka!" Det i sig förtjänar en applåd och en stor tummen upp! Varför? Kan ni inte lista ut det så vet ni kanske heller inte varför meningen "jag har ätit pannkaka!" var tvungen att vara med i filmen. Då säger jag skäms på er och gå och hyr Yrrol! Nu!


Något som varje år verkligen förgyller min och Annikas upplevelse av Ernst är det Rosa laget och alla deras påhittiga och roliga uppdrag vi blir skickade på och underhållna med. Jag hörde lite gliringar från andra lag som tyckte att de fjäskar för mycket men till er vill jag istället be er tänka såhär... ni får en dag (för vissa mer än en dag eftersom ni börjar planera redan innan) då ni får göra en massa roligt och speciellt som ni annars inte gör. Ni får bli överraskade och roade (hoppas jag i alla fall) och ni får leva ut fullständigt, eller i alla fall så mycket man själv vill. Det de Rosa laget gör innan gör att jag och Annika får vara med om en massa spännande och roligt vi inte får vara annars eftersom vi ordnar allt det här andra. Vi får bli roade och överraskade och känna av en del av det jag hoppas ni känner inför varje Ernst!
Jag älskar att ordna denna fest, jag älskar att se er gå in för det så mycket och denna dag är nästan den roligaste jag har på hela året, men det vi får göra innan och det som jag minns att de blå laget och även det gröna och gula gjorde ett år är sådant som förgyller det ännu lite extra för oss! Vi tycker att dessa grejer är jätteroliga verkligen! Så innan ni säger något om att de Rosa (eller något annat lag) fjäskar, tänk på att de gör för mig och Annika vad vi gör för alla er andra. Vi tycker att det är jätteroligt när det fjäskas innan!

De Rosa laget gjorde filmen Grease och vilken härlig show de bjuder på! Skönsång,  duktigt skådespeleri och synkad dans! Dessutom på engelska vilket imponerar på två engelsklärare!


Till sjöss valde de Gula laget att åka för att spela in Titanic. Jag tittade på den här imorse också och skrattar halvt ihjäl mig åt busscenen och Camilla och Glenns ansiktsuttryck, ni kommer förstå! Jätteroligt var det och en filmen i sig är en snygg tolkning av en modernare Titanic-resa, så som den skulle sett ut idag! Hysteriskt roligt också efter busscenen! Glenn får också lite extra tummen upp som var ensam kille i sitt lag!

Bruna laget har jag som sagt ingen film på men jag håller tummarna att den kommer ut på youtube snart så ni får se den. de gjorde sin version av Dum & Dummare och de gjorde det så himla bra! Jag skrattade så jag fick ont i kinderna!

Röda laget, valde filmen Kopps och gjorde sedan trailern för uppföljaren Kopps II! Jag skrattade mig genom den samtidigt som jag imponerades av både skådespelartalanger och av snygg redigering! Tyvärr hade de i början med en liten grej som skyddas av upphovsrättslagen så nu kan man inte se den på youtube. Kanske om ni tar bort den i början Rött och skickar den till mig eller lägger ut den på nytt så kan vi se den?


Vinnarlaget då, vad gjorde de och vilka var de? Det Gröna laget vann i år med sin tolkning av Harry Potter! Eftersom alla andra lag fick rösta kan jag inte prata för allas motivering men jag tror att de flesta håller med mig om att den är nytänkande, väl genomförd, rolig och överraskande! Bra jobbat Gröna och grattis till segern! (Tyvärr är denna film i nuläget utan ljud pga av att de hade med musik i bakgrunden som de ej fick ha, det blir inte riktigt samma upplevelse men ni får föreställa er med ljud.)


Jag lägger inte upp filmerna här men jag bjuder er på lite bilder från dagen och kvällen i alla fall...





















Jag är tacksam, rörd, glad och stolt över att jag har dessa roliga människor i min omgivning. Jag älskar Ernst festerna och längtar redan till nästa gång! Tack alla för att det blev så bra och för att ni ger ert allt på de här uppdragen!

/e

3 kommentarer:

  1. Kenny säger att det bara är att bestrida att klippen plockats bort och klicka i att de ej är för kommersiellt bruk eller nåt sånt. Inte vet jag...

    SvaraRadera
  2. Jens gjorde nåt igår så nu ska det funka men jag har inte provat än... måste kolla nu...

    SvaraRadera
  3. Kenny säger och Kenny säger...
    Youtube jäklas. Hursom så ska det nog fungera nu.

    SvaraRadera