torsdag 2 maj 2013

God och enkel paj!

För mig själv så slipper jag leta här hemma varje gång...

Lägg exempelvis rabarber i botten på en form. Ha på lite socker.

Blanda:

2 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Lite, lite salt
1 ägg

i en skål och häll sen över 150 gram smält smör. Blanda ihop och bred ut smeten över rabarberna.

Grädda i ugnen... fasiken jag minns inte hur många grader och hur länge... har inte skrivit det heller. Måste fråga Körner om hon minns. Kanske 175 grader i 40 minuter eller något sånt? Äh, känn efter Emelie! Kolla färgen och känn med sticka, det ska inte vara totalt degigt!

Nu är sommaren mycket förenklad! Det här är nämligen det enda jag bakar från att rabarberna kommit upp ens lite här hemma! Underbart god är den! Och enkel!

Baka på!

/iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar