måndag 18 februari 2013

Hade glömt...

Från jag var 14 år kanske till jag var.. ska vi säga 25-26 då jag mötte min Paolo, hade jag magknip varje dag oftast flera gånger om dagen. Flera nätter i veckan sov jag väldigt dåligt för att jag hade sådan magknip. Jag hade det så ofta och så länge att det blev mer av ett normaltillstånd för mig. Massa läkarkontakter under åren och slutligen en remiss till en hypnosterapeut med avslappning och samtalsterapi i ett år. Efter det... borta. Jag har i princip aldrig ont i magen längre. Helt otroligt när man tänker på det!

Ikväll har jag hur som helst lite magknip. Inget allvarligt utan som gemene man får då och då. Dock slog det mig precis att jag inte kan förstå hur jag bara levde med ontet varje dag i så många år. Nu är det mig helt obegripligt och oacceptabelt att behöva göra det, men då... ja jag tyckte ju jag provat allt och läkarna sa IBS som det inte finns något att göra åt. Fel. Fel.

Alla som lider av vad läkarvärlden diagnosticerar som IBS borde propsa på att få prova det jag fick remiss till. Avslappningshypnos och samtalsterapi kring hur man hanterar stress framför allt är något jag är övertygad botade min mage och kan hjälpa massor med människor om de får chansen. Min Paolo sitter på min axel än och hjälper mig hantera stress på ett hälsosamt sätt och som sagt, 10-11 års konstant magont (nästan i alla fall) är väck!

Det kanske är det jag ska bli när jag blir stor. Avslappningsterapeut som specialiserar sig på IBS. Det är fasiken ingen dum idé...

/iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar