tisdag 18 september 2012

Pennis älsklingar!

Penni leker med sina leksaker väldigt mycket nu, det är också ett tecken på att hon blivit stor tycker jag. Hon kan sitta ganska länge och greja med sina saker, bara man är med och sitter i samma rum som hon. Hon vill aldrig vara ensam även om hon sen leker själv.

Här är några av favoriterna just nu...


Tommy och Pippi är just nu hennes allra käraste tror jag nog. Här används de dock som någon form av pålägg på Pennis mackor... Hm... Ja det fanns säkert en tanke och en logisk förklaring bakom den leken också...



Här är lite olika figurer hon också tycker mycket om att plocka med. De har namn också alla fyra, från vänster:
Gobbi hatti (gubben med hatten)
Hatti (hatten)
Pappasessan (prinsessan)
Gocka (dockan)

Tycker dock den där Pappasessan är misstänkt lik en prins men det håller inte Penni med om!

Många frågar för övrigt hur det går för Penni nu sedan Lotta kom. Det går bra, hon reagerar ganska som väntat, hon är väldigt mammig här hemma, gråter ibland, vill oftast inte sova alls längre och vill absolut inte vara själv. Men över förväntan har det varit med kärleken från Penni till Lotta. Hon lyser i hela ansiktet när Lotta är i närheten och vill gosa, pussa och krama henne jämt. När hon gråter blir Penni ledsen och skyndar att stoppa in nappen i hennes mun. Sen blir hon ibland lite väl pussig och kramig så visst måste man vara med varje sekund men det värmer mammahjärtat att se kärleken. Jag tror att dessa två flickor kommer att ha stor glädje av varandra hela sitt liv. Det känns så häftigt att tänka!

Hur går det för mamman då? Hon älskar att det finns en till liten bebis och njuter av det till fullo. Sen springer hon som en skållad råtta mellan de två och försöker hinna med att vara mamma till bägge på bästa sätt men känner aldrig riktigt att hon räcker till. Men så kommer det kanske alltid vara... Jag är två personers mamma nu. Två små individer som behöver mig i massor, och trots hets och stress älskar jag det innerligt, moderskapet.

/iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar