lördag 8 september 2012

Ett steg före...

En mycket smart och uträknande mamma var för första gången ensam med sina två barn och hade då således ensamt ansvar för att de båda skulle vara så nöjda och glada som möjligt. Finurlig som hon var räknade hon ut hur hon på bästa sätt skulle få till en perfekt liten sovstund för dem alla tre. Hon planerade i minsta detalj hur det skulle gå till.

Minstingen sov medan stora lades till rätta. Ett stycke sov så gott senare och inte ett pip från den stora vaknade den lilla för matning. Så långt fungerade allt precis enligt planen. Amning intogs i sovrummet så att minstingen sedan kunde somna på mammans bröst vilket kunde ge dem bägge en mysig stund och en mysig, behövlig liten tupplur. När stora sen vaknar kunde mamman försiktigt rulla över lilla i sängen, se på henne med en sån där varm känsla där hon låg och fortfarande storsov, och sen helt ostört få ta upp stora som då kunde få vakna till med gos hos mamma. Fantastisk plan må jag säga! Så långt som till att minstingen somnade på bröstet var ställningen: Mamma - barnen: 1-0!

Dock började det så smått gå utanför planeringen efter det...

Mamman fick något fel i huvudet och kunde absolut inte somna! Inte under några omständigheter!

Stora vaknade efter 40 minuter (=inte alls bra utan alldeles för lite) varpå mamman lite för snabbt rullade ner lilla på sängen för att försöka få stora att somna om.

Stora somnade om av sig själv men lilla var mindre nöjd och ville inte somna om igen. Hm, försök att få henne att sova själv i sängen så mamman kunde bli friställd och göra lite nytta när hon ändå inte kunde sova blev nu den nya delen i planen. Några tafatta försök med nappen senare låg den orörd och av dotter förbannad vid sidan om henne där hon snusade så gott på sin mammas bröst. Ställningen så långt: Mamman - Barnen: 1-1!

2 timmar efter nedläggning vaknade stora och eldprovet kom! Försiktigt och utan att andas rullade mamman ner minstingen på sängen. Hon grymtade och sträckte på sig... och somnade om! Mamman snabbade sig och tog upp sin stora som fick vakna i lugn och ro ostört i famnen på sin mor. Ställningen i slutändan: Mamman - Barnen: 2-1!

Bu yao! Who's the winner now huh?


/iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar