måndag 18 mars 2013

Till Penni.

Hej Penni, det här är mamma. Jag har precis lagt dig i din säng, kliat dig på ryggen och pratat med dig en liten stund om vilka som sover nu och att Jossan hade sönder din pruttkudde igår. (Du tyckte vi skulle köpa en till henne i present.)

Du är två och ett halvt år nu och börjar verkligen bli stora tjejen! Du pratar obehindrat och hela tiden och börjar nu lära dig att gris heter grisar när det är två och sådana saker. Du är full av intresse för att lära dig säga rätt och pratar långa meningar utan svårigheter. Du kan inte riktigt säga L, R och V än utan säger J istället så lillasyster heter Jotta, man kliar dig på jyggen och du dricker gärna jatten. Istället för F säger du S men har nu börjat försöka få till F-ljudet riktigt. Jag älskar att prata med dig om saker, älskar att höra dig berätta om något. En av favoritstunderna på dagen är när jag hämtar dig på dagis och vi pratar hela vägen hem om vad ni gjort.

Du kan alla färger nu och räknar till tolv. Bokstäver börjar bli intressant och du har stenkoll på vilken bokstav som är din, mammas, pappas, lottas, Sirpas, Robbans och Alex. Det är väldigt roligt att lära dig saker för du snappar upp dem direkt och minns dem sen. Jag blir lika förvånad varje gång du minns något nytt vi pratat om.

Tålamodet är något du jobbar lite med. Du blir lätt arg och frustrerad när saker inte går som du tänkt. Pärlplattor var därför ingen riktig hit än av förklarliga skäl. Men du har blivit bättre och bättre på att andas och försöka igen. Det nya roliga nu är klistermärken! Du fick en hel pysselbok med klistermärken av mormor och morfar och var alldeles salig. Den satt du med länge och var fullt koncentrerad.

Du är rolig, jag skrattar mycket tillsammans med dig. Du tokar dig och busar och när du ser att man skrattar gör du det ännu mer. Det är heller inte svårt att få dig att skratta, bara att göra grimaser eller kittla dig så skrattar du så du kiknar. Men ingen får dig att skratta som du gör åt mormor.

Det går bättre med läggningarna på kvällen nu och det tycker mamma är underbart! Du har slutat sova middag och somnar oftast snabbt på kvällen, sen sover du nästan 12 timmar utan att vakna (för det mesta i alla fall). Du har börjat lite smått med potträning men du är inte så intresserad än.

När du blir glad över något du ska göra kommer ofta en liten dans där du svänger på kroppen och armarna och säger "de blij jolit, jolit, jolit, jolit, jolit!" Då är du så gullig att jag nästan svimmar! Om du trivs riktigt mycket kan man få höra dig sjunga för dig själv, det är mysigt.

Du har blivit gosigare sen Lotta kom och ofta får man kramar och pussar och ha dig i famnen. Inget är härligare än när du kommer och vill gosa, då smälter mamma helt och vill stanna tiden. Du växer så fort att jag ibland inte hinner med. Varje dag med dig är ett äventyr och jag älskar tiden vi har tillsammans. Snart är du stor och inte längre så intresserad av din mamma men jag hoppas du aldrig blir för stor för en kram och en jååång puss./iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar