torsdag 29 september 2016

Till Penni.

Hej Penni, det är mamma!

Nu är du hela 6 år gammal och har börjat förskoleklass! Hjälp vad stort alltså! Varje morgon skjutsar jag iväg dig till skolan och står och tittar på dig där du väntar så lydigt utanför dörren och när klockan sen ringer som ett skott snabbar dig in för att inte komma sent. Ofta när jag står där och tittar på dig kan jag se framför mig bebispenni med den där gulliga söt-minen du alltid brukade göra, 2-åriga Penni med gulliga pagehåret och 4-åriga buspenni som gjorde rumpdansen med sin syster. Då kan jag nästan inte hålla tårarna tillbaka över hur stor du blivit där du står i din skoljacka och ryggsäck. Fina Penni.

Du är väldigt intresserad av att läsa nu och har börjat läsa även små bokstäver. Du läser på allt du kan komma åt och förstår oftast det du läser också, jätteduktig är du verkligen! Du kan ljuda fram ord och skriva själv och ofta får vi små inbjudningar eller brev där du skrivit olika saker.

Hemma ritar du också gärna och jobbar i din läxbok som du säger. Annars är det mycket mamma, pappa, barn-lekar med kompisar som är populärt och även att leka häst har smugit sig in nu kan jag se. Om du leker ensam leker du helst med barbie eller med lego.

Du har precis haft din första kompisövernattning och Tyra sov kvar här. Ni lekte, åt godis, gjorde en teater och kollade på film. Sen somnade ni fnittriga sent precis som det ska vara och Tyra somnade halvt under sängen och halvt på madrassen. Kompisar är nu högt upp på listan av vad som är viktigt och du skulle nog helst tillbringa all din tid lekandes med kompisar om du kunde.

I somras lärde du dig att cykla utan stödhjul och nu cyklar du som ingenting! Det gillar du att göra och du var väldigt stolt när du klarade det som du tyckte var lite läskigt först. Igår blev du väldigt arg och ledsen för att du inte kan hoppa hopprep så det blir nästa grej att träna på. Hela sommaren har du tränat fotboll och det har du tyckt varit jätteroligt.

Du är fortfarande en väldigt snäll tjej med stort hjärta! Du är hjälpsam och vill för det mesta gärna göra saker som gör oss glada. Din lillebror älskar du och du är alltid så försiktig och fin med honom! Du är mån om att göra rätt så i skolan tror jag att du kommer att bli precis så som jag var och alltid göra som fröken säger. Du har ganska dåligt tålamod med saker du inte kan direkt, vill gärna inte träna och öva, undantaget är läsningen vilket du gärna tränar på hela tiden.

Jag är väldigt stolt över dig Penni och tycker du är en fantastiskt snäll, omtänksam och mysig tjej.

Jag älskar dig så jag svettas!
/Mamma

/iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar