söndag 20 juli 2014

Perspektiv!

Idag hörde jag en radionyhetssändning på P3, Sveriges radio. Där berättades om hemskheter bortom förståelse i Gaza med evakueringar, skräck och vad den intervjuade beskrev som massaker.

Efter det fick jag höra om planet som nyss sköts ner där så många människor miste livet. Där rebeller tar kvarlevor och inte talar om vart de förs. Där familjer, förutom det faktum att de aldrig mer får se sina älskade, aldrig heller får en chans att begrava dem.

Sist berättade de om att de flesta båtolyckor i Sverige sker i hamnen då människor ska gå i eller ur båten. Det handlar då främst om stukade handleder och fötter eller brutna ben och armar.
Det är klart att många i detta landet inte tycker att vi kan vara medmänniskor och ta emot människor i nöd, ge dem en hjälpande hand när vi kan och ett tak över deras förkrossade huvuden. Jag förstår precis. Hur ska vi kunna hjälpa alla dessa krigsdrabbade människor som berövats av sitt hem, sin trygghet, sin familj, sitt liv som de kände till det. Vi har ju stukade handleder och ett och annat ben brutet.

DET ÄR DAGS ATT FÅ LITE PERSPEKTIV FOLKET I DETTA LAND!

Om den största nyheten gällande Sverige idag handlade om enstaka självförvållade stukningar och benbrott har vi definitivt ett land i välstånd nog att vara medmänniskor mot de som behöver det!


- iPhonemelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar