torsdag 11 september 2014

Det är vår framtid!

Det är viktigt att rösta i år! Viktigare än någonsin innan och det är viktigt att tänka smart. Nu handlar det inte längre för mig om vilket parti jag tycker bäst lämpar sig för mina preferenser utan just nu handlar det om att rösta så att SD får så lite makt som möjligt. Att jag ens behöver tänka så är beklagligt. Nej förresten, det är fruktansvärt, skrämmande och totalt chockerande att jag ens behöver tänka så.

Omkring mig har jag er, ni som tycker att mångfald är farligt och fel. Ni som tycker att medmänsklighet är beklagligt och att olika är något hemskt. Ni som hellre ser att landet styrs av människor vars intelligens starkt kan ifrågasättas, vars kunskaper om det jobb de har i många fall är oerhört bristfälliga och vars åsikt om människor är den att de är överlägsna alla andra, trots att de inte kan eller vet mer utan enbart på grund av etnicitet. Det skrämmer mig att ni är så många och att ni är runt mig och mina barn.

Jag vill kunna lära mina barn att i min värld är det vackert med mångfald. Att medmänsklighet och hjälpsamhet är något vi alltid ska sträva efter och att olika är det som förgyller vårt liv och vår vardag. Jag vill kunna lära dem att i mitt land där jag lever och verkar, där röstar vi fram människor till makten som har rätt utbildning, kunskap och kompetens för att sitta där. Där är det viktigt att de som styr faktiskt är smarta nog att styra. Inte bara missnöjda med samhället och i behov av syndabock istället för att ta tag i sig själva och börja med den de ser i spegeln!

Jag vill att mina barn ska växa upp med känslan att i vårt Sverige finns inga rasistiska glåpord. Inga arga, hemska kommentarer som får tårarna att bränna på insidan av ögonlocken på allt för många. Inga som röstar på rasistiska partier! Jag säger det igen: inga som röstar på rasistiska partier som står för allt vi här i Sverige anser oss vara för bra för! I mitt Sverige är vi det, för bra för sådan idioti!

I mitt Sverige är kärlek och tolerans ledorden. Det är viktigare nu är någonsin att sprida de orden på alla sätt du kan. Och glöm för allt du är värd nu inte att rösta! Vi kan inte låta det här hända igen människor, vi måste visa att vi lärt oss bättre. Kan bättre. Är bättre.

Vi måste visa att vi är fler och starkare. Vi måste visa att vi tillsammans gör världen vackrare! Vi måste visa att det finaste som finns är kärlek och tolerans människor emellan. Det är viktigare nu än någonsin att ta ställning för det som är godhet och medmänsklighet! Det som egentligen är vi!

/emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar